سفارش تبلیغ
صبا ویژن

تمرینات درس مبانی اینترنت
 

بازدید امروز: 0
بازدید دیروز: 7
کل بازدیدها: 7917

 

گوگل در زمانی که تصمیم به توسعه مرورگر گرفت یک انتخاب هوشمندانه کرد. انتخابی که اکنون یکی از پایه های اساسی موفقیت کروم محسوب می شود. این تصمیم صحیح انتخاب موتور وب کیت برای پردازش محتوا بود وب کیت موتوری بسیار عالی برای پردازش کدهای نمایش

سایتها است و اکنون با اختلاف محسوسی سریعترین موتور محتوای وب است.....


 

وب کیت در اوایل 2003 توسط اپل برای مرورگر سافاری طراحی شد اما به زودی به صورت اوپن سورس در اختیار همه قرار گرفت. شاید وب کیت تا همین چند ماه قبل ایرادهای در نمایش برخی سایتها داشت اما اکنون شاید با قاطعیت بتوان گفت مشکل انطباقی با سایتها ندارد.

اما آیا تنها عامل موفقیت کروم این بود؟ اگر چنین بود که چرا سافاری که توسط اپل برای کاربران ویندوز ارایه شده است اینقدر موفق نشد؟


شاخصه مهم دیگری که کروم را انتخاب ایده آلی کرده است سرعت خود برنامه است. یعنی نه تنها موتور وب کیت صفحات وب را سریع و بی نقص باز و بار می کند بلکه خود برنامه کروم به طرز عالی بهینه شده طراحی شده است وجود Garbage Collector بسیار مناسب در کروم

موجب شده که این مرورگر به سرعت منابعی که نیاز ندارد را آزاد کند. در نقطه مقابل شاید مصرف رم و پردازنده بالا توسط فایرفاکس به دلایلی مختلفی بزرگترین ضعف این مرورگر است تا جاییکه حتی نسخه هفتم فایرفاکس هم با آن همه تبلیغات و سر و صدا کماکان هم کند

است و هم تشنه خوردن منابع سخت افزاری!!!

برتری دیگر کروم طراحی مستقل هسته برنامه از صفحات باز و بار شده وب است. در واقع کروم به بهترین وجه پیاده سازی ایده های کنترل دسترسی به منابع سخت افزاری است. کروم تنها مرورگری است که کنترل داخلی که توسط خود مرورگر صورت میگیرد بر روی

محتویات Tab های باز شده وب دارد. کروم به خودی خود دارای Task Manager است.

برتری دیگر کروم وجود یک Sandbox قوی است. اگرچه اکنون همه مرورگرهای مدرن دارای قابلیت سندباکس برای ایمن سازی کاربران از خطرات وب هستند اما کروم از اولین مرورگرهایی بود که به این قابلیت مجهز بود و اکنون نیز سندباکس آن در بلوغ مناسبی به سر میبرد.

شاید در محیط ویندوز کروم بهترین و سریعترین مرورگر موجود در اختیار کاربران باشد. مرورگری که اگر چه بر پایه وب کیت طراحی شد اما نشان داد که چقدر دست گوگل برای رقابت با بقیه باز است. اما آنچه به نظر نگارنده ایراد کروم است مدولار نبودن اینترفیس آن است. شاید در

بین مرورگرها Opera پیشرو ارایه اینترفیس مدولار که هر گونه خواستی بتوانی کاستومایز کنی بوده است. اگر این ایراد کروم نیز در آینده برطرف شود بدون شک یک گام بزرگ برای آینده مرورگرها محسوب خواهد شد. ایراد دیگری که البته شامل حال ایرانیان می شود بسته بودن

گوگل بر روی کاربران ایرانی است. با این حال همه جا می توانید به راحتی نسخه نصب آفلاین یا Offline installer آن را پیدا کنید. اگرچه گوگل معتقد است با این کار کاربران به سرعت احساس می کنند مرورگرشان کهنه شده و به فکر ارتقا می افتند.

 

 

1- دانلود ویدئوها بدون دردسر

خیلی وقت های میخواهیم ویدئوهایی را از سایت های مختلف دانلود کنیم ولی همیشه با محدودیت هایی از سوی وبسایت ها مواجه میشویم و نیاز به ابزارهای جانبی وجود دارد که به صورت داخلی در مرورگر ما پیاده سازی نشده اند . مثلا برای دانلود یک فایل از Youtube باید از افزونه ها استفاده کرد . البته برخی کاربران نیز از برنامه های مدیریت دانلود برای انجام این کار استفاده میکنند . مانند برنامه Internet Dwonload Manager که با یک Popup که حاوی یک دکمه میباشد ، به راحتی امکان دانلود را برای شما فراهم خواهد کرد . اما اگر میخواهید در بدون دردسر نصب ابزارهای جانبی بتوانید ویدئوها را دانلود کنید ، مرورگر مکستون انتخاب خوبی خواهد بود .

کافیست به وبسایت مورد نظر خود بروید و نشانگر موس را برای چند لحظه روی قسمت نمایش ویدئو قرار دهید . سپس در قسمت بالا و سمت راست ویدئو ، یک Popup نمایش داده میشود که با کلیک بروی دکمه Save میتوانید کیفیت های مختلف از آن ویدئو را مشاهده و سپس با کلیک روی گزینه Save آن را دانلود کنید .

 

شاید عملکرد دکمه Popup که در کنار دکمه Save قرار دارد ، برای شما سوال باشد . باید بگوییم که این این گزینه واقعا عملکرد جالبی دارد . در واقع کار این دکمه این است که ویدئو را از کالبد وبسایت مورد نظر بیرون بکشد . مثلا در حال تماشای یک ویدئو در فیسبوک یا یوتیوب ( یا هر سایت دیگری ) هستید . روی دکمه Popup کلیک میکنید . بلافاصله این ویدئو از جا کنده شده و به هر تبی که بروید ، این ویدئو در اختیار شما خواهد بود .

2- تهیه اسکرین شات از صفحات

شاید شما هم دائم در حال اسکرین شات گرفتن از صفحات وب باشید ( مثلا برای تهیه یک مقاله ) . این کار با استفاده از روش های بسیاری قابل انجام است . مثلا استفاده از دکمه Print Screen که در کیبوردها وجود دارد . یا استفاده از برنامه های مختلف مثل Snipping Tool در ویندوز 7 . اما بهتر نیست راه را کوتاه تر کرده و از داخل همان مرورگرمان به تهیه اسکرین شات بپردازیم ؟ شاید الان فکر کنید که میخواهم یک افزونه جدید معرفی کنم . باید بگویم کاملا در اشتباه هستید . مرورگر مکستون دارای ابزار داخلی برای تهیه اسکرین شات است . کافیست از قسمت بالای پنجره مرورگر روی دکمه ای که آیکون دوربین عکاسی دارد ، کلیک کنید . بلافاصله قابلیت تهیه اسکرین شات برای شما فعال خواهد شد . البته تهیه اسکرین شات در مکستون دارای دو حالت است . این دو حالت از طریق فلش کوچک کنار آیکون “دوربین عکاسی” در دسترس قرار دارند .

 

 

البته برای این دو گزینه کلیدهای میانبر نیز وجود دارد . برای حالت Snap Region از کلیدهای ترکیبی Ctrl + F1 و برای حالت Snap Whole Page از کلیدهای تزکیبی Ctrl + F2 استفاده کنید . البته امکان تغییر نیز در بخش تنظیمات وجود دارد .

3- فعال کردن حالت شب

بعضی سایت های مثل فیسبوک و گوگل واقعا صفحه سفیدی دارند که در شب و نگاه کردن به آنها کمی مشکل است . البته این مورد به خاطر نور مانیتور نیز میباشد که اگر کمی آن را کمتر کنید ، اوضاع بهتر خواهد شد . اما گاهی اوقات دیگر نمیتوان نور را از یک مقدار مشخص کمتر کرد . در این قسمت ما برای شما یک پیشنهاد داریم . از قابلیت Night Mode مرورگر مکستون استفاده کنید . تنها کافیست این قابلیت را فعال کرده تا بخش هایی از صفحه که دارای رنگ های روشن هستند ، جای خود را به یک رنگ خاکستری بدهند . اکنون میتوانید بدون اینکه چشمانتان اذیت شود ، به مانیتور نگاه کرده و از وبگردی با یک نور ملایم ، لذت ببرید .

برای انجام این کار کافیست از قسمت بالا و سمت راست پنجره مرورگر ، روی آیکون فلش کلیک کنید تا گزینه های بیشتر نمایش داده شوند . اکنون کافیست روی گزینه Night Mode کلیک کنید .

در قسمت بالای این پنجره ، گزینه Switch between را فعال کنید . اکنون میتوانید بازه زمانی مورد نظرتان را انتخاب کنید .

4- قابلیت Resource Sniffer

شاید این قابلیت بیشتر به درد برنامه نویسان بخورد . چون برنامه نویسان وب بیشتر علاقمند هستند تا بدانند عناصر صفحه وب مورد نظر چیست . برای انجام این کار میتوانید از قابلیت Resource Sniffer استفاده کنید . از همان جایی که قابلیت Night Mode را فعال میکردید ، میتوانید گزینه Resource Sniffer را پیدا کنید ( به تصویر 4 نگاه کنید ) .

پس از کلیک بروی Resouce Sniffer ، پنجره ای باز شده و عناصر صفحه نظیر تصاویر ، صوت ها و ویدئوها را به شما نشان خواهد داد . از این روش میتوانید برای دانلود دسته جمعی تصاویر و ویدئوها و یا فایل های صوتی نیز استفاده کنید . با دوبار کلیک بروی هر کدام از آیتم های موجود میتوانید آنها را دانلود کنید . البته اگر حجم فایل مورد نظر شما زیاد است بهتر است از برنامه های مدیریت دانلود برای دانلود کردن آنها استفاده کنید . برای بدست آوردن آدرس URL فایل مورد نظر میتوانید روی آن راست کلیک کرده و گزینه Copy URL را انتخاب کنید .

5- یادداشت برداری

شاید برای یادداشت برداری از قسمت های مختلف همیشه باید یک فایل متنی خارج از مرورگر خود باز کنید و یا با استفاده از افزونه ها قابلیت یادداشت برداری را به مرورگر خود اضافه میکنید . اما مکستون قابلیت یادداشت برداری را از داخل مرورگر برای شما فراهم میکند . مانند کاری که در مرورگر اپرا نیز میتوانستید انجام دهید .

ابزاری که برای این کار در مرورگر مکستون قرار گرفته است ، SkyNote نام دارد . برای استفاده از آن میتواند از سایدبار سمت چپ مرورگر استفاده کنید . در تصویر زیر آیکون SkyNote با مربع قرمز رنگ مشخص شده است .

پس از کلیک بروی SkyNote یک پنجره باز شده و همه چیز برای وارد کردن یادداشت های شما آماده است . همه گزینه ها مشخص هستند . گزینه New که برای ساخت یک یادداشت جدید است و گزینه Delete نیز برای حذف یادداشت انتخاب شده . اما گزینه Lock برای جلوگیری از تغییرات ناخواسته و سهوی میباشد که با کلیک دوباره روی همین دکمه ، یادداشت مذکور از حالت قفل خارج میشود .

گزینه دیگری با نام Sync وجود دارد که با استفاده از آن میتوانید یادداشت مذکور را با اکانت خود در وبسایت مکستون همگام سازی کنید .

این گزینه واقعا به درد ما کاربران ایرانی خواهد خود . وبسایت های وطنی معمولا در زمینه سازگاری با مرورگرهای مختلف مشکل دارند . بیشتر آنها با مرورگر اینترنت اکسپلورر سازگاری دارند و برای خیلی از کاربران نیز استفاده از اینترنت اکسپلورر واقعا عذاب آور است . اما چاره کار چیست ؟

در مرورگرهای دیگر مثل فایرفاکس و کروم میتوانستیم از افزونه IE Tab استفاده کنیم . در واقع IE Tab یک محیط شبیه سازی شده مانند مرورگر اینترنت اکسپلورر را فراهم میکرد و باعث میشد که مثلا از مرورگر کروم بتوانیم صفحاتی که فقط با IE  سازگاری دارند را مشاهده کنیم . اما مکستون راه حل بهتری دارد . بله ، استفاده از دو موتور پردازش صفحات وب .

مکستون این قابلیت را دارد که از دو موتور رندرینگ ” وب کیت ” و ” ترایدینت ” استفاده کنید . موتور رندرینگ Webkit در مرورگرهای کروم و سافاری استفاده میشود . در مرورگر اینترنت اکسپلورر نیز از موتور Trident برای پردازش صفحات استفاده شده است .

اما روش استفاده از این قابلیت چگونه است ؟ در کنار آدرس بار مکستون یک علامت رعد و برق به چشم میخورد . هنگامی که این علامت در کنار آدرس بار وجود داشته باشد ، نشان دهنده ی استفاده ی مکستون از موتور رندرینگ وب کیت است . اگر در مشاهده صفحه با استفاده از موتور وب کیت به مشکل برخوردید ، کافیست روی این ایکون کلیک کنید تا مکستون به موتور رندرینگ ترایدنت سوئیچ کند و مشکل برطرف شود .

برای دانلود مکستون میتوانید به وبسایت اصلی این مرورگر به آدرس Maxthon.com مراجعه کنید . همچنین این مرورگر دارای دو نسخه نصبی و پرتابل ( همراه ) میباشد .

 


نوشته شده در تاریخ شنبه 92/2/14 توسط محمدرضا ترابی یزدی
-----------------------------------


 -----------------------------------
 ----------------------------------- -----------------------------------
Google

در این وبلاگ
در کل اینترنت
 -----------------------------------

 -----------------------------------
تمامی حقوق این وبلاگ محفوظ است | طراحی : پیچک  

  • قالب میهن بلاگ
  • بیهوش
  • ضایعات
  • تمامی حقوق این وبلاگ محفوظ است | طراحی : پیچک  

  • قالب میهن بلاگ
  • بیهوش
  • ضایعات
  • *** تمامی حقوق این وبلاگ محفوظ است | طراحی : پیچک  

  • قالب میهن بلاگ
  • بیهوش
  • ضایعات